No access to new Excito B3

Got problems with your B2 or B3? Share and get helped!
Puma
Posts: 230
Joined: 29 Sep 2008, 06:30

Re: No access to new Excito B3

Post by Puma » 15 Jan 2012, 14:34

Hello,

I have had this as well!
No acces to B3.
IP number indeed 169.254.x.x self assigned Windows IP
I was able to look in my wireless gatway and is said 0.0.0.0 so DHCP from B3 was broke.

Problem for my was I could not reboot B3 without pulling the plug which i do not like..
After a hard (plug) boot it worked again.

This was the second time it happend.

B2 has no problem (old firmware)

Excito please investigate

Puma
Linux is like a wigwam - no windows, no gates, apache inside!

johannes
Posts: 1470
Joined: 31 Dec 2006, 07:12
Location: Sweden
Contact:

Re: No access to new Excito B3

Post by johannes » 15 Jan 2012, 17:13

I have asked this customer to return his unit for replacement. Difficult to know what it is right now but we'll investigate.
/Johannes (Excito co-founder a long time ago, but now I'm just Johannes)

toukie
Posts: 115
Joined: 13 Jan 2012, 12:22

Re: No access to new Excito B3

Post by toukie » 05 Feb 2012, 18:22

Got this suddenly: ssh_exchange_identification: Connection closed by remote host

What can I do?

Binkem
Posts: 388
Joined: 10 Jul 2008, 02:26

Re: No access to new Excito B3

Post by Binkem » 06 Feb 2012, 03:29

Please post some more information:

You can no longer log in using SSH?
Were you able to log in before?
Is your B3 functioning apart form this?
Any hints in the logs?
etc...

toukie
Posts: 115
Joined: 13 Jan 2012, 12:22

Re: No access to new Excito B3

Post by toukie » 06 Feb 2012, 08:35

I was able to log in with SSH without problems. Out of nowhere it just stopped. Everything else works as usual. What should I look for in the logs? I installed some things on b3 like denyhosts and snort. Could it be a problem with denyhosts?

toukie
Posts: 115
Joined: 13 Jan 2012, 12:22

Re: No access to new Excito B3

Post by toukie » 06 Feb 2012, 11:12

Maybe it would be better to know which precautions to take so that this could never happen. Reinstalling every time something happens is too much of fuss.

It shouldn't be possible for admin to get shut out from b3 on your own LAN but that is what SSH did to me.

Eek
Posts: 372
Joined: 23 Dec 2007, 03:03
Location: the Netherlands

Re: No access to new Excito B3

Post by Eek » 06 Feb 2012, 11:33

Indeed probably the denyhosts.
So, get out the rescue USB and do

Code: Select all

echo "sshd: ALL" >> /etc/hosts.allow
check that the file /etc/hosts.deny is empty and reboot.
cheers
Eek

eramoli
Posts: 67
Joined: 15 Oct 2010, 13:06
Location: Sundbyberg, Sweden

Re: No access to new Excito B3

Post by eramoli » 06 Feb 2012, 13:51

Hi,

If denyhost added a IP address to the /etc/deny.hosts file, denyhost will put it back automatically (if entry is removed). There is a description on http://denyhosts.sourceforge.net/faq.html#3_19 how to remove it completely. It is a bit messy but it works, I have done it :-)

Best Regards,
Morgan

toukie
Posts: 115
Joined: 13 Jan 2012, 12:22

Re: No access to new Excito B3

Post by toukie » 06 Feb 2012, 15:49

Well, I have to nuke the whole sh*t. There should be a way to pre-empt the situation where you get locked out from SSH-connection to B3.

eramoli
Posts: 67
Joined: 15 Oct 2010, 13:06
Location: Sundbyberg, Sweden

Re: No access to new Excito B3

Post by eramoli » 06 Feb 2012, 17:01

You can add the IP address(es) of you LAN to a "ignore" list in denyhosts. This will prevent any blocking of IP addresses that you use on your LAN.

The drawback is that if someone is faking these IP addresses in an attack denyhost will not block them.

I have looked into allowing all traffic on the LAN interface but not found one yet.

If you are blocked out due to the IP address of you "PC" you could set a fixed IP address on the computer (in the correct range) and then connect to the B3. This would allow you the possibility to remove the denyhost blockage if this is the problem.

Best Regards,
Morgan

toukie
Posts: 115
Joined: 13 Jan 2012, 12:22

Re: No access to new Excito B3

Post by toukie » 06 Feb 2012, 17:56

I took the easy way out. What I know now is that one has to be very careful with "denyhosts".
THX for the advice anyway!

BadTicket
Posts: 72
Joined: 12 Jan 2012, 13:24

Re: No access to new Excito B3

Post by BadTicket » 17 Feb 2012, 02:21

I've started this thread so I have to write what happens until now:
The B3 was send to Excito and they see that there was a formatting and installation problem in the manufacturing process. They fixed everything, send it back and it was no problem for me to run the B3. Just plug in and work with it.

Happy end :D

Gordon
Posts: 1403
Joined: 10 Aug 2011, 03:18

Re: No access to new Excito B3

Post by Gordon » 17 Feb 2012, 02:41

Well now; all's well that ends well. Image

Post Reply