Mediatomb does not appear...

Got problems with Bubba? Then this forum is for you.
Locked
RonaldJ
Posts: 33
Joined: 07 Feb 2008, 13:53

Mediatomb does not appear...

Post by RonaldJ » 02 Jul 2008, 13:31

I'm still trying to get MediaTomb working from Windows.
I can reach the interface nicely on //bubba:49152/ but no program seems to be able to find it.
Until now I have found two programs that should be able to use uPNP from windows:

1. XBMC
2. Cidero

Both do not connect to MediaTomb, but at least Cidero can find it, the log shows this:

1-jul-2008 20:01:17 org.cybergarage.upnp.ControlPoint addDevice
WARNING: org.cybergarage.xml.ParserException: org.cybergarage.xml.ParserException: java.net.ConnectException: Connection refused: connect
1-jul-2008 20:01:17 org.cybergarage.upnp.ControlPoint addDevice
WARNING: Parser error reading XML device description - not adding device
1-jul-2008 20:01:20 org.cybergarage.upnp.ControlPoint addDevice
WARNING: HTTP/1.1 200 OK
CACHE-CONTROL: max-age=180
DATE: Tue, 01 Jul 2008 18:49:47 GMT
EXT:
LOCATION: http://192.168.1.50:49152/description.xml
SERVER: Linux/2.6.16.16, UPnP/1.0, MediaTomb/0.10.0
ST: upnp:rootdevice
USN: uuid:4d6f764c-1248-4597-be95-cc22b799c329::upnp:rootdevice

Maybe someone can help me with that? Is there something wrong with the settings in MediaTomb?

Eek
Posts: 372
Joined: 23 Dec 2007, 03:03
Location: the Netherlands

Post by Eek » 02 Jul 2008, 14:14

Hi
I have no experience with the programs you try to use.
But wanted to share with you that you can also use iTunes.
You do need a rendezvous proxy
http://ileech.sourceforge.net/index.php ... Proxy-News
but then it works great
Cheers
Eek

RonaldJ
Posts: 33
Joined: 07 Feb 2008, 13:53

Post by RonaldJ » 02 Jul 2008, 16:04

Thanks for the suggestion, Eek.
I use the FireFly client for FireFly instead of iTunes (I don't like Itunes). Maybe that will work as well using the rendezvouz proxy...

RonaldJ
Posts: 33
Joined: 07 Feb 2008, 13:53

Post by RonaldJ » 03 Jul 2008, 13:40

Can't get it to work...

Anyone who knows what the messages in the first post mean??

RonaldJ
Posts: 33
Joined: 07 Feb 2008, 13:53

Post by RonaldJ » 03 Jul 2008, 15:14

I have found the problem!!
Bubba got a new ip-address recently. It used to be 192.168.1.50, but now it is 192.168.1.52. When studying the output of Cidero, I suddenly noticed it was trying to connect to 192.168.1.50. But why?
From Bubba's admin I switched off Mediatomb, waited a minute or so and switched it on again. That worked!
Now Mediatomb can be found from my Windows machine. I only wounder why Mediatomb still broadcasted the old IP-address....

Locked